Met leuke verhalen maakt Kleine Denkers ingewikkelde dingen
duidelijk voor de kleintjes

….

Hoe het begon

Als moeders (van zoontjes van drie en vier jaar) geloven we in openheid en vertrouwen in de opvoeding. Ook als het even wat minder goed gaat en de spanning en onzekerheid voelbaar is thuis. Vanuit onze persoonlijke ervaring ontstond de behoefte om ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar te maken middels aantrekkelijke verhalen voor de kleintjes. Niet op een cognitieve manier, maar vooral op een manier die geborgenheid biedt en die aansluit bij de belevingswereld van de kleintjes. Samen met een zeer getalenteerde illustrator werd Gijs Gekko ‘een knuffel op afstand’ ons eerste kinderboek.

Steun voor papa’s en mama’s

Peuters en kleuters denken magisch en zien de wereld met zichzelf als middelpunt. Ze betrekken snel iets op zichzelf. Als volwassenen dan boos of ernstig zijn om iets anders, kunnen ze denken dat het hun schuld is. Lastig voor de kleintjes en voor papa en mama. Deze boekjes helpen ingewikkelde dingen makkelijk bespreekbaar maken en creëren tegelijk een fijn voorleesmomentje.

Een fijne basis voor later

Bij Kleine Denkers geloven we dat geborgenheid en vertrouwen dé basis is voor kinderen om te leren omgaan met emoties en gevoelens. Openheid vanuit ouders/ verzorgers, stimuleert de emotionele verbinding en ontwikkeling van een kind. Een kind dat opgroeit in openheid en vertrouwen zal gelukkiger worden als volwassene. Dat gunnen we ieder kind.

Denk je mee?

Ons boekje Gijs Gekko ‘Een knuffel op afstand’ met als onderwerp een pandemie, is ons eerste boekje in de reeks. Maar er zijn nog veel meer ingewikkelde onderwerpen waar ouders wel wat hulp kunnen krijgen om makkelijk(er) bespreekbaar te maken hun kleintjes. Het doel is dan ook om nog veel meer boekjes te ontwikkelen die bijdragen aan het fijn opgroeien voor kinderen. Uiteraard hebben we zelf al een aantal vervolg thema’s in gedachten, maar goede ideeën zijn zeker welkom! Dus, wil je meedenken met Kleine Denkers of heb je suggesties voor een onderwerp, vul dan ons contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op!